Kvitfjell Lauparfestival 2022
Kvitfjell Lauparfestival 2022

Kvitfjell Lauparfestival 2022

Utøvere løper motabekkeløp i Kvitfjell Lauparfestival

Kjører du langs E6 og lar blikket vandre vestover like ved Fåvang så vil du få øye på Nord-Europas bratteste alpinbakke. I denne bakken er det ikke bare muligheter for å la beina mørnes på et par planker på vinterstid, men også når solen røsker tak i de siste forbitre isflak sommerstid. Når gresset er på det grønneste og ku, sau og geit suger til seg det friskeste gresset de kan få tak i så står en gjeng motbakkelaupere og fjellaupere klare til start. En dyst skal utkjempes! Det skal kjempes en kamp mot enten deg selv, eller han som du nesten slo i fjor. Eller var det hun som du måtte kjempe for å holde bak deg du nå skal vise ryggen på ny? Uansett skal bakken bestiges og stiene løpes. 

Kvitfjell Lauparfestival er en nyhet i mylderet av norske løp, men allikevel en unik mulighet til å oppleve noe av det råeste av løping i Norge. På fredag løper vi opp alpinbakken, og da mener vi opp utfortraseen som ble brukt under OL i 1994. Lørdag setter vi starten der vi kom i mål fredag og løper et lengre løp på flotte stier med Jotunheimen og Rondane som bakteppe. Og når søndagen kommer så slipper vi de minste løs i et motbakkeløp for de som synes utforløypa er for bratt og stiløpet for langt. 

Løpene fredag og lørdag er enkeltstående løp, men det kåres også en totalvinner. Det vil si at du har mulighet til å delta i løpet fredag eller lørdag og si deg fornøyd med det. Ellers så kan du melde deg på begge løpene og gå for totalseieren. 

I tillegg til løpene satser vi på å hente inn dyktige foredragsholdere til å fore oss med løpsrelatert kunnskap, historie eller forbanna artige historier. 

Kvitfjell har mye å by på – også sommerstid, bli med på Kvitfjell Lauparfestival.